El Gimnàs Social Sant Pau

, al barri del Raval, ja s’ha posat a treballar per ser una de les tres propostes que els barcelonins hauran de votar l’any vinent.

El centre ha engegat una campanya informativa per explicar el projecte que presenten i també estan recollint signatures. El soci cooperatiu del Gimnàs Social Sant Pau, Ernest Morera explica: “L’objectiu és recollir signatures per poder validar la iniciativa popular que hem presentat. Habitem el Sant Pau necessita 15.000 signatures perquè aquesta iniciativa es pugui votar per tots els barcelonins i barcelonines majors de 16 anys.”

Proposta pionera en gestió i construcció d’habitatge social

Habitem el Sant Pau

, segons els promotors, és un projecte que es presenta pensant en les necessitats del Raval. La proposta és pionera i és un híbrid entre habitatge social i un nou model de construcció i gestió anomenat masoveria urbana.

Per tirar endavant el projecte, segons explica l’Ernest Morera, “L’Ajuntament faria només la carcassa de l’edifici i els veïns acabarien les obres. Les canonades les posarien empreses d’economia solidària o empreses de menys de 10 treballadors”.

El Gimnàs Social Sant Pau té fins al 15 de febrer per aconseguir les 15.000 signatures necessàries. Per donar a conèixer aquesta campanya, tenen previst fer diferents activitats, entre les quals, un concert de hip-hop a finals de mes.