Coincidint amb el Dia Internacional contra l’Esclerosi Mútiple, una vintena d’alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Ferran Tallada dediquen una classe a conèixer aquesta malaltia neurodegenerativa. La Fundació GAEM, Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple, en col·laboració amb amBientech, acosta un nou programa interactiu a centres educatius.

La Fundació GAEM i amBientech impulsen un nou programa educatiu anomenat Una mirada al sistema nerviós des de l’esclerosi múltiple, que té l’objectiu de donar a conèixer entre els adolescents aquesta malaltia neurodegenerativa. El programa és d’accés gratuït i en línia, de manera que els alumnes realitzen les lliçons a través de la tauleta i el suport d’un docent.

El programa es va començar a aplicar en centres educatius al novembre, i de moment, ja hi ha uns 300 centres de l’estat espanyol que el fan servir. Entre els quals, l’Institut Ferran Tallada, que ja fa 10 anys que utilitza aquesta metodologia d’ensenyament. La valoració, diuen, és positiva.

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que actualment afecta més de 47.000 persones a Espanya i que suposa la causa principal de discapacitat no traumàtica adquirida en la població jove.