Els veïns dels entorns de la plaça de Maragall tornen a tenir llum després d’una avaria elèctrica que ha deixat sense electricitat 251 veïns. El servei s’ha restablert a quarts de cinc de la tarda gràcies a dos grups electrògens. Tot i això, la companyia encara no ha resolt l’avaria. La incidència s’ha registrat minuts abans de les 9 h en un transformador elèctric situat a la cantonada del carrer d’Olesa amb la plaça de Maragall

A les 8.58 h s’ha produït l’avaria i una hora després encara hi havia 206 abonats sense llum. Segons alguns afectats, en el moment de l’incident s’ha sentit una explosió i s’ha produït un petit incendi a la sala del transformador. Els treballadors d’Endesa s’han desplaçat al lloc dels fets per arreglar el problema i retornar el subministrament als veïns.

Alguns usuaris afectats denuncien la manca de seguretat en el punt on s’ha registrat la incidència perquè per acompanyar els fills a l’escola han de passar per davant de la zona on es treballa. També han alertat que el mes passat hi va haver una altra avaria, en el mateix lloc, que els va deixar sense servei elèctric més de 12 hores. Els veïns temen que la reparació trigui tant com la del mes de novembre.

Una escola i diversos comerços, entre els afectats

L’Escola Ramon Llull també ha estat afectada pel tall. Els nens han seguit al centre i han fet classes a les fosques sense poder utilitzar tot el material didàctic tecnològic. Com que el menjador no ha funcionat amb normalitat, perquè hi ha una porta elèctrica i no s’hi pot accedir, els responsables de l’escola han anat a comprar menjar calent i plats i gots de plàstic. Els usuaris s’han queixat que, com que és hivern, ni les estufes ni l’aigua calenta han funcionat.

També alguns comerços s’han vist afectats pel servei i han hagut d’abaixar persianes durant tot el dia. D’altres han seguit treballant a les fosques, com el cas d’un bar i una empresa de neteja.