Els Mossos d’Esquadra van trobar el vídeo entre les runes de la casa d’Alcanar que va explotar mentre preparaven els atacs i va precipitar els atemptats del 17-A. Precisament, a les imatges se’ls pot veure aguantant l’anomenat “madre de Satán”, un explosiu fabricat de manera casolana. El noi que amenaça mirant a càmera és en Mohamed Hychami, de 24 anys, un dels que va ser abatut a Cambrils.

El vídeo el tenen els investigadors però no es pot veure perquè el jutge ha ordenat mantenir-lo en secret. Malgrat tot, la informació sobre el contingut de les imatges l’ha publicat la revista ‘Interviú’ aquest dimarts.

Segons avança la revista, es tracta d’un retrat dels últims dies dels terroristes i que, malgrat la intencionalitat d’atemptar, no parlen de cap objectiu concret, només s’hi veuen algunes imatges de la Torre Eiffel. De fet, quan els Mossos van trobar el vídeo i van veure’n el contingut el van remetre a les autoritats franceses i, des d’aleshores, van decidir reforçar els entorns del monument amb un mur de vidre de set centímetres a prova a de bales i d’atacs amb vehicles.