El rànquing, encapçalat per la ciutat de Londres

, incorpora en els deu primers llocs, 3 ciutats dels Estats Units, 3 europees i, per primera vegada, una ciutat de l’Orient Mitjà, Dubai, que es troba just per sobre de Barcelona, que acaba en la vuitena posició. Segons Best Cities Barcelona és la  ciutat europea, quasi ideal per viure-hi i ocupa la segona posició, en la categoria de ‘Lloc’, superada únicament per Tòquio i que mesura l’equilibri entre els nivells mediambientals dels entorns d’una ciutat amb els edificats. 

El ‘Best Cities’, posa especial èmfasi en els problemes que Barcelona té amb els 32 milions de turistes i parla del pla estratègic de turisme i de totes les iniciatives que s’estan duent a terme després de les queixes de bona part dels barcelonins. Fins i tot es parla de la problemàtica dels apartaments turístics de lloguer i de les multes imposades a Airbnb i Home Away i recomanen als turistes comprovar bé que l’apartament que lloguen a la ciutat sigui legal.

L’estudi qualifica Barcelona de rebel i es fa ressò dels darrers esdeveniments de l’1 d’octubre i de les imatges de violència policial que es van veure a les televisions d’arreu del món. Segons Best Cities, Barcelona ‘porta el seu propi ritme’ tot i aquest panorama polític.

L’estudi també fa un repàs als millors barris de la ciutat, als ja clàssics Born, Raval i l’Eixample de Gaudí, afegeix el barri de Gràcia, molt de moda, diu, entre les famílies més joves de la ciutat. Fins i tot recomana que ens deixem caure per la Barceloneta a primera hora del matí quan els pescadors més veterans tornen amb les seves captures del dia.