La denúncia del fiscal recull que en l’últim any, des que van començar les protestes veïnals contra el centre, els denunciats han fet pintades a les persianes del local i hi han enganxat missatges com “Mesquita no”, “Aquesta és la nostra terra i la defensarem” o “Espanya cristiana, no musulmana”, n’han inutilitzat els panys amb silicona i, fins i tot, han deixat embotits de porc a la porta.

El fiscal també apunta que el grup aprofitava les protestes dels veïns en contra de la mesquita per “manipular i exaltar” els participants amb el “ferm propòsit d’incrementar la freqüència i intensitat de les protestes i generar sentiments de rebuig, odi i hostilitat contra els musulmans en general”. També intentaven -diu el fiscal- acovardir la comunitat musulmana perquè es fes enrere en la intenció d’obrir la mesquita. A més, el fiscal els acusa d’impedir als membres de la comunitat d’exercir “el lliure i legítim exercici de dret constitucional de llibertat religiosa”.

Les diligències inclouen que el grup difonia “de forma massiva i indiscriminada” a través de les xarxes socials continguts en contra dels musulmans.