Les principals infeccions de transmissió sexual que s’han detectat són la gonorrea, les clamídies, la sífilis i el VIH

. Entre el novembre del 2016, quan es va posar en marxa el programa per fer-se la prova sense cita prèvia i de forma anònima, fins al novembre del 2017 s’han detectat més de mig miler nous casos. Un 73 % dels usuaris del servei han estat homes i la majoria, un 63 %, tenien entre 18 i 35 anys. 

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha posat l’accent en l’augment dels darrers anys després d’haver aconseguit una davallada d’infeccions i ha qualificat les xifres de “problema”. Apunta que, tot i la informació, hi ha moltes persones que no han canviat la seva actitud amb les pràctiques sexuals de risc.

El programa del CAP de Manso i Drassanes permet un diagnòstic ràpid, ja que ofereix els resultats en menys de tres hores, i és accessible per a les persones sense símptomes i amb conductes sexuals de risc. L’objectiu és que els resultats permetin evitar contagis nous. Segons Salut, l’èxit del centre és tan gran que sense haver-ho anunciat gaire ja està al límit de la seva capacitat, i atén unes 25 persones diàries.