La presó de dones de les Corts és un dels punts més emblemàtics pel moviment feminista del barri. Durant els anys del franquisme, més de 5.000 dones hi van estar recloses, tant preses comunes com polítiques. Per això, és el punt de partida de la ruta reivindicativa, una de les 27 activitats que es fan durant tot el mes per commemorar el Dia Internacional de les Dones. «És un homenatge a les dones en general però especialment un homenatge a les dones que van estar aquí empresonades i sobretot a les 11 dones que van assassinar al Camp de la Bota» explica Isabel Ibáñez, membre de la Taula de Dones de les Corts, amb referència a les 11 dones executades al Camp de la Bota que van sortir de la presó de les Corts.

20 anys de la Taula de Dones

La ruta també ha passat per la seu del districte de les Corts,  que acull una exposició sobre els 20 anys de la Taula de Dones de les Corts, una plataforma que acull totes les entitats de dones del districte. S’hi poden veure imatges de projectes, celebracions i reivindicacions de la Taula de Dones. També inclou un mapa en què queden reflectits, de color lila, els 36 carrers i quatre equipaments que porten nom de dona al districte. La mostra es podrà veure fins al 16 de març.

Les participants han lluït al llarg del recorregut ulleres de color lila i pancartes que havien preparat uns dies abans en uns tallers organitzats per la mateixa Taula de Dones. El punt final ha estat a l’avinguda de Carles III, on han fet un dinar de carmanyola.