Els Lluïsos de Gràcia han reconvertit el magatzem del pis superior de l’edifici del carrer de Verntallat en dues noves sales polivalents. L’estiu passat, es va buidar l’espai i es van fer obres de millora per poder obtenir aquests dos nous espais, on s’han ubicat els assaigs de teatre i cant coral, i les classes de pintura.

Sales Pau i 1 d’octubre

Amb la reforma ja acabada i els espais en ple ús per part dels socis, l’entitat ha fet un procés participatiu per donar nom a les dues noves sales. La crida ha estat un èxit de participació, segons ha explicat la junta directiva. Van rebre fins a 70 propostes, de 140 persones diferents. Del total, la junta va triar sis noms finalistes, d’on han sortit els dos guanyadors. La sala on des d’ara assagen els grups de teatre i cant coral ha estat batejada com a sala 1 d’octubre. L’altra, destinada a pintura, porta per nom, sala de la Pau.

És un costum de l’entitat posar noms als espais: la sala dels Balcons, la Gran, la Verda, la Blava, la de l’Alegria, la Blanca, etc. Ara, s’han afegit dos noms més a la llista, però aquest cop, com a novetat, escollits en procés participatiu entre els socis. Segons explica Laura Casas, responsable de Comunicació de l’entitat, la idea era “fer sentir el soci més integrat en aquest nou espai que encara no estava sent tan utilitzat”.

Les obres d’aquest nou espai se sumen a les que ja va fer l’entitat el 2015.