Anna Pérez fa un any que està al capdavant de la Cansaladeria Corominas, un negoci que van iniciar els seus avis fa 57 anys. Ella no s’havia plantejat mai fer-se càrrec d’aquesta botiga, ubicada al carrer del Regomir, al barri Gòtic. I el motiu, com ella reconeix, “no és que no m’agradés, sinó el que passa és que sempre he vist la meva família que ha estat tota la vida vivint aquí i per la botiga i sempre aquí i mai no m’havia agradat. Però ara de gran he vist que és una cosa bonica, estàs a la teva zona. També estava una mica en crisi i era una oportunitat que no podia deixar escapar”.

Agafar les regnes d’un comerç familiar té avantatges però també inconvenients. Els avantatges són coneixement de la clientela, dels secrets del negoci; i els inconvenients bàsicament són les comparacions. L’Anna recorda que “al principi quan vaig arribar sempre era: això la teva mare m’ho feia així, pregunta-li a la mare. Però ara ja no passa tant. Ara els fa molta il·lusió haver vist la meva àvia despatxant aquí i ara veient la seva neta passant per la meva mare. Els fa molta il·lusió que no tanqui aquest negoci perquè la veritat és que queden pocs negocis antics i familiars en aquest barri”.

Clients autòctons i turistes

La major part dels clients de la botiga són autòctons però també en té de turistes, tot i que aquests darrers no fan gaire despesa. L’Anna explica que la presència de turistes al barri és normal perquè “com que hi ha tants, tants pisos turístics per aquí, tots són pisos turístics, doncs són gent que baixa a comprar doncs una mica de coseta per esmorzar, mantega i embotit. La veritat és que poca cosa més”.

 L’Anna, amb 30 anys, coneix els secrets del negoci familiar, un dels pocs comerços de proximitat que queden al Gòtic. La seva aportació personal serà fer que la botiga també estigui present en les xarxes socials. De moment la botiga obre de dilluns a dissabte de vuit del matí a tres de la tarda però en un futur es podria ampliar l’horari.