El consell d’administració de la Societat General d’Aigües de Barcelona, la matriu empresarial d’Agbar, ha anunciat el trasllat de la seu social, fins ara a Barcelona, fora de Catalunya, concretament a Madrid, tot i que de forma temporal. La companyia d’aigües ha celebrat un consell d’administració a París en el qual han participat membres de l’empresa des de Barcelona per videoconferència.

Asseguren que han traslladat la seu per “la situació política de Catalunya”, malgrat que no afectarà al funcionament del subministrament d’aigua a territori català. Segons un comunicat, han pres aquesta decisió amb l’objectiu de “preservar la seguretat jurídica dels inversors”. Agbar afegeix que és accionista de diverses operadores del cicle integral de l’aigua a Catalunya, com Aigües de Barcelona, “que mantenen el seu domicili social actual”.

No és la primera empresa que decideix moure fitxa després de l’1-O. També ho han fet Banc Sabadell, CaixaBank o Gas Natural, una mesura que el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ja ha criticat i qualificat de “desproporcionada”.