L’empresa Abertis celebrarà un consell extraordinari aquest dilluns, a primera hora de la tarda, en què podria decidir, com ja han fet altres companyies i entitats bancàries, traslladar la seva seu social fora de Catalunya com a conseqüència de la situació política actual. El grup d’infraesctructures està immers en un procés d’OPA que, si no mou la seu i perd valor en borsa, podria comportar que la italiana Atlantia n’acabés comprant les accions amb més facilitat.

Una altra companyia que també estudia moure el domicili fiscal és la immobiliària Colonial, que ha convocat per aquest dilluns un consell d’administració de caràcter extraordinari per “pronunciar-se sobre un possible canvi de seu” per la situació política de Catalunya. La reunió ha estat convocada a la tarda per poder donar a conèixer la seva decisió una vegada hagi tancat la Borsa espanyola.

Si es produís el trasllat, les oficines que es perfilen com a nou domicili social serien a Madrid, al passeig de la Castellana. Abertis se sumaria així al reguitzell d’empreses i entitats bancàries que han anunciat aquest  moviment en els darrers dies, com CaixaBank, Banc Sabadell, Gas Natural, i l’última, la matriu empresarial d’Agbar.