Juliol:

Durant els propers set o deu dies no s’ensumen canvis importants de temps.  Pel que fa a la pluja s’esperen més aviat pocs ruixats els propers dies i concentrats al Pirineu. Les temperatures, altes, de ple juliol, amb una xafogor que es podria intensificar encara més amb l’arribada del cap de setmana. Ara bé, durarà tot el mes?

Segons els models estacionals de l’agència americana NOAA el mes de juliol ens ha d’acabar deixant molts xàfecs i tempestes, concentrats bàsicament cap al Pirineu, prepirineu i comarques de l’interior de Catalunya. Una desviació positiva molt marcada que contrasta amb la línia de la costa, on la precipitació s’acostarà a la mitjana. Cal recordar que en moltes zones pirinenques és l’estiu l’època de l’any que més plou.

Pel que fa a les temperatures, la NOAA vaticina un juliol força normal a bona part del territori i notablement més fresc al centre peninsular.

Agost:

I si marxeu a l’agost, amb petits matisos, es mantindrà una situació molt semblant.

Les tempestes haurien de tornar a ser les protagonistes, segons la NOAA. Tornarien a afectar (com és normal en aquesta època de l’any) bàsicament indrets de muntanya. S’entreveuen bàsicament el Pirineu i el sistema Ibèric com a nius de tempestes que podrien deixar molta més quantitat d’aigua que la mitjana i també arribar a alguns trams costaners. Tot i això, continuarà sent l’interior del territori la zona on més aigua es recollirà.

Pel que fa a les temperatures no hi ha cap tendència destacable, amb un agost que podria seguir el patró climàtic mitjà exceptuant el centre i sud peninsular, on podria ser més fresc.

Recordeu que es tracta d’un pronòstic a molt llarg termini i que pot canviar notablement amb el pas dels dies. Per això us recomanem seguir cada dia @btveltemps, en què tindreu tot el pronòstic actualitzat.