Sota el títol “Europa, migracions i la Mediterrània: mobilitats humanes i reptes interculturals”, comença la quinzena conferència anual IMISCOE (Migració Internacional, Integració i Cohesió Social), organitzada pel grup d’investigació en migracions GRITIM de la UPF. Aquest congrés s’inicia precisament quan aquest dilluns al matí s’han reunit Ajuntament, Generalitat i Estat per decidir on s’ubicaran els 60 migrants que arriben dimecres.

L’esdeveniment, que se celebra a la UPF, tindrà prop de 130 sessions, en les quals es podrà assistir a tallers sobre immigració i s’analitzaran temes com el transnacionalisme, la superdiversitat i la solidaritat, així com els drets humans, la democràcia i el liberalisme.

A més, al congrés, que s’acabarà el 4 de juliol, s’hi crearà una xarxa de recerca sobre estudis i migracions al Mediterrani, que s’anomenarà Xarxa Euromediterrània de Recerca en Migració. L’objectiu de la trobada és crear sinergies entre els experts que faciliten el desenvolupament de programes de recerca pública i polítiques de migració a la Mediterrània, segons el catedràtic del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, director del GRITIM-UPF i president del congrés, Ricard Zapata-Barrero.