Aquest dilluns comença el congrés europeu de referència en immigració. S’espera que hi assisteixin més de 600 participants que debatran sobre aquest àmbit. La conferència, que se celebra al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), comença quan falten dos dies perquè arribin els 60 migrants que viatgen a bord de l’Open Arms.

Sota el títol “Europa, migracions i la Mediterrània: mobilitats humanes i reptes interculturals”, comença la quinzena conferència anual IMISCOE (Migració Internacional, Integració i Cohesió Social), organitzada pel grup d’investigació en migracions GRITIM de la UPF. Aquest congrés s’inicia precisament quan aquest dilluns al matí s’han reunit Ajuntament, Generalitat i Estat per decidir on s’ubicaran els 60 migrants que arriben dimecres.

L’esdeveniment, que se celebra a la UPF, tindrà prop de 130 sessions, en les quals es podrà assistir a tallers sobre immigració i s’analitzaran temes com el transnacionalisme, la superdiversitat i la solidaritat, així com els drets humans, la democràcia i el liberalisme.

A més, al congrés, que s’acabarà el 4 de juliol, s’hi crearà una xarxa de recerca sobre estudis i migracions al Mediterrani, que s’anomenarà Xarxa Euromediterrània de Recerca en Migració. L’objectiu de la trobada és crear sinergies entre els experts que faciliten el desenvolupament de programes de recerca pública i polítiques de migració a la Mediterrània, segons el catedràtic del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, director del GRITIM-UPF i president del congrés, Ricard Zapata-Barrero.