El síndic de Barcelona, David Bondia, ha recomanat al programa ‘bàsics’, de betevé, que es comenci a estudiar un Bicing adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Davant les peticions dels ciutadans, Bondia ha afirmat que les persones amb problemes de mobilitat no tenen un servei a disposició, i que no només “estan estudiant com adaptar aquests vehicles, sinó també on deixar les cadires de rodes”, per exemple.

En la línia de l’adaptabilitat, la Sindicatura de Greuges de Barcelona també estudia com fer accessibles a tothom els parcs infantils, com “buscar gronxadors adequats i facilitar l’adaptació dels parcs”.

“El problema no és la sala Baluard, sinó la gestió de l’entorn”

El síndic ha confirmat que ha rebut queixes d’alguns veïns en relació amb el CAS de Ciutat Vella, el centre d’atenció a toxicòmans de Baluard, que és un clar exemple d’equipaments necessaris però que generen rebuig si el tens al costat de casa. Bondia ha explicat que des de l’organisme s’ha creat un equip tècnic de seguiment, que “recomana fer un control de l’activitat de la sala”, tot i que ha afirmat que “s’ha generat més alarmisme del que realment provoca, perquè hem constatat que els usuaris consumeixen només a l’interior”. Pel síndic, ha afegit, “el problema no és la sala Baluard, sinó la gestió de l’entorn”.

“Amb algunes coses ens fan cas, en d’altres no”

En ser preguntat sobre l’execució de les peticions que la Sindicatura trasllada a l’Ajuntament, Bondia ha explicat que hi ha casos que tiren endavant i d’altres que queden aturats. “Per això creem unitats de seguiment, perquè ens facin cas al llarg del temps. El síndic arriba a punts on a vegades el consistori no arriba encara que treballem en la mateixa línia”, ha dit.

Una de les propostes que l’Ajuntament no ha seguit és el d’habilitar espais per fer-hi botellades a la ciutat, però sí que s’ha implementat la recomanació d’augmentar els punts lila i habilitar més zones de lavabos, així com redefinir l’oci nocturn perquè no impliqui el consum d’alcohol, segons Bondia.

Per altra banda, el síndic haurà de fer de mediador en la regulació de les terrasses als diferents barris de la ciutat. “Ara tenim una queixa de la FAVB pel soroll que generen les terrasses i una altra al mateix temps del Gremi de Restauració per la reducció de l’horari de les terrasses. La nostra feina serà buscar l’equilibri perquè els comerciants es puguin seguir buscant la vida mentre que els veïns tinguin un bon descans. Nosaltres no som part d’uns ni dels altres, però busquem solucions, per això hi som”.