La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, aposta per millorar la senyalització dels carrils bus en sentit contrari, és a dir, aquells que s’instal·len en trams de carrer on la resta de vehicles van en sentit oposat. En una entrevista al programa ‘bàsics‘ de betevé, Alarcón creu que aquests carrils han de fer-se més visibles per als vianants, tant a terra com als senyals verticals. D’aquesta manera, ha dit, es poden evitar accidents. Ho ha dit després de la mort d’una passatgera en un bus que va frenar bruscament per evitar l’atropellament d’un vianant que va travessar per un d’aquests carrils.

Les caigudes dins d’autobusos han crescut un 25 % en quatre anys. Un dels col·lectius més vulnerables en els accidents de bus és la gent d’edat avançada. Davant d’això, la Guàrdia Urbana i TMB han començat a fer cursos en casals de gent gran. Segons Rosa Alarcón, els tècnics expliquen als usuaris quan aixecar-se del seient i com agafar-se a les barres i els agafadors per no caure a terra.

La regidora ha demanat disculpes als usuaris per les molèsties que hi pugui haver pels talls a l’R3, R4 i R12 de Rodalies per les obres dels túnels de les Glòries, però ha recordat que s’han ofert alternatives per “minimitzar el màxim possible” els efectes d’aquests treballs.