Fa 20 anys que els veïns de l’edifici Venus, al barri de la Mina, esperen l’enderroc del bloc i el reallotjament de tots els qui hi viuen. Continuen esperant, malvivint en un edifici molt degradat, que les administracions complexin amb els compromisos. Ara, un centenar de veïns, cansats de retards, han reactivat la via judicial i reclamen al Consorci de la Mina 12,5 milions d’euros per danys i perjudicis. La xifra equival a 10.000 euros per cap per cada any en què les administracions han retardat l’enderroc del bloc i el reallotjament dels veïns, aprovat el 2009.

Paqui Jiménez, portaveu dels veïns de l’edifici Venus, ha parlat al ‘bàsics’ de la situació actual. Explica que cada cop hi ha gent més gran a l’edifici, gent que hi ha viscut tota la vida i ja no veuran una solució. Diu que no sap si ella hi arribarà per com s’endarrereix tot i per això diu que si no ho veu sí que intentarà “deixar a la meva filla totes les coses ben posades i que no sigui sota una Administració”. Argumenta que no vol tornar a estar mai més “sota una administració, perquè no vull que em torni a passar el mateix”.

Els van reconèixer una indemnització de 5.000 euros per cap

El 2019 una cinquantena d’aquest centenar de veïns que ara han tornat a la via judicial ja van reclamar una indemnització per danys i perjudicis. El consorci els va reconèixer el dret a una indemnització de tan sols 5.000 euros per cap, una quantitat que consideren injusta, i per això ara aquests i una cinquantena més de veïns del bloc s’han sumat en una altra demanda.