La Teresa té una ordre de desnonament programada per al 5 de març. La volen fer fora del pis que va ocupar a la tardor, a instàncies de la plataforma Acció Raval. El seu és un pis que fins llavors havia estat un punt de distribució de droga al Raval, però la pressió dels veïns va aconseguir fer-ne fora els traficants i poc després hi va entrar ella a viure amb les seves dues filles.

El pis, al carrer de Vistalegre, està gestionat dels del 2014 per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya però l’Ajuntament està negociant amb el propietari una possible cessió per administrar-ne el lloguer. L’objectiu és evitar el llançament imminent.

A tocar hi ha dos locals més on s’han substituït els narcopisos amb ocupacions. Mar Morte, aquest és el seu nom artístic, ja ha fet dues exposicions en uns baixos també de Vistalegre que vol convertir en una galeria d’art oberta al barri. També ha fet d’aquest espai el seu nou habitatge, que, diu, està obert al barri.

I en David gestiona un habitatge al carrer de la Riereta que ara acull ocupants desallotjats de la Residència d’Estudiants Autogestionada. L’objectiu, però, és reconvertir el local en un habitatge des d’on impulsar treball associatiu que repercuteixi al Raval.

El 4 de març, un dia abans del desnonament programat per a la Teresa, volen llançar una campanya per reclamar lloguers socials per als immobles que ocupen. El seu objectiu és que els propietaris dels immobles que fins ara no han mantingut els habitatges en condicions accedeixin a arrendar-los els pisos “a un preu just”.