Dits Petits és el nom del projecte al qual ha donat suport l’Institut Català de la Salut perquè fotògrafs professionals retratin els nadons ingressats a l’UCI dels hospitals amb les famílies que hagin donat el seu permís.

La intenció d’aquesta iniciativa gratuïta i que porten a terme professionals voluntaris, que en alguns casos han passat per situacions similars, és que aquests fotògrafs puguin copsar uns moments que difícilment immortalitzaran els pares, pel context complicat que viuen.

Precisament un dels objectius principals és mirar de minimitzar els efectes d’estar en un entorn diferent al familiar, com són les unitats de cures intensives neonatals dels hospitals, i col·laborar en la millora de la qualitat de vida dels familiars que, quan donen d’alta els seus petits, reben aquestes imatges sense cap cost.

 

 

El suport de l’ICS a la iniciativa

Sota el lema “Abraça el teu petit. De la foto ens n’ocupem nosaltres”, els més de 20 fotògrafs voluntaris de l’associació Dits Petits copsen les estones que les famílies passen juntes mentre els bebès estan hospitalitzats. Des de fa un temps, el projecte està en marxa a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i ara amb l’acord amb l’ICS, la iniciativa s’estrendrà a la resta de centres depenents d’aquesta institució.

Aquesta acció s’emmarca en el nou Pla de responsabilitat social corporativa 2017-2020 que l’ICS ha començat a desplegar a tots els seus centres, com ha explicat a betevé, Ana Rodríguez, directora d’Estratègia i de Responsabilitat Social Corporativa.

Què és Dits Petits?

Mireia Navarro, Victòria Peñafiel i Manu Mestre, progenitors de nadons que van estar ingressats, van engegar el 2016 el projecte Dits Petits per oferir a les famílies dels nadons ingressats a la Unitat de Neonatologia, de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, reportatges fotogràfics sense cost.

Amb el nou conveni que han signat amb  l’ICS, han seleccionat i format més voluntaris per arribar a tots els centres de l’organització que disposen de maternitat: l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.