Els  Bombers de Barcelona i els arquitectes dels serveis tècnics del districte han pres la decisió després de tornar a estudiar les possibles afectacions que l’esfondrament de diumenge en el número 19 pugui haver provocat en la finca del número 21. Davant dels dubtes de si la paret mitgera entre totes dues finques pugui haver quedat tocada i davant del risc que la pèrdua de suports pugui provocar-ne també l’esfrondament, han decidit desallotjar els veïns de manera preventiva.

Els veïns afectats són els de la porta primera de cadascun dels cinc pisos del número 21 del carrer de l’Arc del Teatre. La mesura ha afectat una dotzena de veïns, la majoria llogaters, que aquest dimecres han pogut retirar les pertinences de dins de casa seva, sense saber del cert quants dies trigaran a tornar-hi. També ha obligat a tancar un local als baixos, gestionat per la fundació social Filles de la Caritat, on s’acollien temporalment persones sense sostre que hi acudien per prendre un cafè o refugiar-se del fred de l’hivern. La resta d’habitatges de la finca no han quedat afectats i no s’han desallotjat.

Quatre professionals del Centre d’Urgènies i Emergències Socials (CUESB) han assessorat als residents davant la situació i els han ofert un allotjament alternatiu, al qual s’han acollit nou de les persones desallotjades.

Segons els Bombers de Barcelona, la propietat de la finca del número 19 haurà d’encarregar un informe tècnic d’urgència per determinar les possibles afectacions a les parets mitgeres amb les finques adjacents i també amb les posteriors, i consolidar les parets que correspongui abans que puguin tornar-hi els veïns. També haurà d’apunatalar la pròpia finca del número 19 i desenrunar les restes de l’esfondrament de diumenge.