Un mes després de ser condemnats, l’Audiència de Barcelona ha decidit que Fèlix Millet i Jordi Montull puguin sortir en llibertat sota fiança. La sala 10 de l’Audiència de Barcelona ha estimat parcialment el recurs de súplica presentat pels seus advocats contra la resolució que acordava que ingressessin a presó.  Malgrat això, l’Audiència manté el risc de fuga i per això imposa una fiança de 400.000 euros per a Millet i de 100.000 euros a Montull. Si finalment dipositen la fiança, també se’ls retirarà el passaport i s’hauran de presentar mensualment al tribunal.

En l’escrit, els magistrats de l’Audiència argumenten la necessitat d’establir fiances en entendre que segueix existint un risc de fuga atesa l’elevada condemna imposada.

“En cuanto a las posibilidades económicas de los dos condenados para sostener una huida, debemos señalar que de la elevadísima cuantía de fondos malversados sólo se ha conseguido recuperar una pequeña parte … por lo que no puede descartarse su ocultación. Además las situación familiar de los condenados le permitiría acceder a fondos económicos que posibilitaría su huida”

Pel que fa a Fèlix Millet, els magistrats consideren que les malalties que té i l’edat no impedirien que pogués fugir.

“Sin duda alguna dicha edad y patologías le limitan sus actividades diarias habituales, pero ello no comporta que el mismo, si esa fuera su voluntad, se pudiera sustraer a la acción de la justicia, ya ocultándose dentro del territorio español, ya evadiéndose al extranjero, por supuesto, en adecuado medio de transporte y no mediante la utilización de turbo alguno.”

En total, Millet i Montull han passat 17 nits a la presó, ja que van ingressar a Brians el 5 de febrer passat. Poc després els van traslladar a Brians 2, que està més ben adaptada per a les persones amb mobilitat reduïda.

L’Audiència de Barcelona va condemnar Millet a nou anys i vuit mesos de presó i Jordi Montull a set anys i sis mesos, per haver saquejat els fons del Palau de la Música. La sentència no és ferma perquè tots dos han presentat recurs davant del Tribunal Suprem.