El regidor de Demòcrates i candidat a Primàries Barcelona, Gerard Ardanuy, ha marcat en 10.000 el nombre d’inscrits idoni per donar força al procés que va impulsar el periodista Jordi Graupera. En una entrevista al ‘bàsics‘, Graupera ha detallat que aquesta seria una bona xifra comptant que en la darrera votació similar, les primàries del PSC de fa quatre anys, van votar més de 4.000 persones.

Ardanuy remarca que superar la xifra de 10.000 persones “seria una pedra de toc molt important perquè entrés en el tauler de joc de Barcelona de manera molt nítida i molt clara”. El regidor de Demòcrates destaca que amb les primàries obertes ideades per Graupera “superem el concepte de partit, anem a buscar la gent”, i assegura que “la gent està tipa de tacticisme i de jocs d’escacs entre partits”.

També assegura que si guanya les primàries comptarà amb els altres candidats perquè “les primàries no són una competició destructiva, sinó una suma”. Ardanuy veu encara possible una llista unitària de les forces sobiranistes, “tan factible —diu— com que ho tirarem endavant”.