El PDeCAT va proclamar al maig Neus Munté com la candidata del partit per concórrer a les eleccions municipals de Barcelona al 2019. Però aquest nomenament no ha servit per trobar una sortida al laberint de marques relacionades amb l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya que han de concórrer als comicis. Aquests són els últims moviments de partits postconvergents, plataformes i propostes que ja es preparen per a les municipals:

El PDeCAT

Munté va ser escollida candidata del PDeCAT, anomenat Partit Demòcrata a Barcelona després d’un procés de primàries que va guanyar sobradament. L’expresidenta del partit va agafar així el relleu de l’actual president del grup municipal, Xavier Trias, qui sempre havia apostat per Joaquim Forn com el seu successor.

Forn està a presó preventiva pel referèndum de l’1 d’octubre però el paper que farà en aquestes eleccions encara està per definir. Trias ja li ha demanat que s’impliqui en les properes eleccions, i Munté explica que podrà ser a les llistes “en el paper que ell vulgui”. Sobre la taula també hi ha si el PDeCAT utilitzarà aquest nom per concórrer a les municipals.

La Crida Nacional per la República

En joc també hi ha quin espai ocuparà la Crida Nacional per la República, el moviment polític impulsat per Carles Puigdemont i Quim Torra. El seu portaveu és el delegat del govern de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell. Ell és l’home de la candidatura per Barcelona, que ha expressat la voluntat de conformar una llista unitària per l’independentisme.

Primàries.Barcelona

Qui també vol una candidatura unitària de l’independentisme és l’independent Jordi Graupera, que ha començat un procés de primàries per escollir qui ha d’encapçalar el moviment. De moment no s’hi ha sumat el PDeCAT, Esquerra ni la CUP, i tampoc s’hi presenta Mascarell. Qui sí que han entomat la proposta són una vintena de candidats, entre els quals el mateix Graupera o l’excap de premsa de l’ANC, Adrià Alsina.

Demòcrates de Catalunya

També s’ha presentat a les Primàries.Barcelona Gerard Ardanuy. Ell és l’únic regidor de Demòcrates de Catalunya que hi ha a l’Ajuntament de Barcelona. Aquest partit independentista va sorgir del trencament de Convergència i Unió, que es va escenificar al consistori el març del 2017.