“Hem de dir al Sr. 155 Iceta, al Sr. Albiol i a la Sra. Arrimadas, que ens volen tancar en un bagul i llançar-nos al mar, que es preparin per retirar el 155 i que es comprometin a respectar els resultats del 21-D“, ha afirmat Puigdemont, que també els ha assegurat que “no oblidarem mai el que ens vau fer l’1 d’octubre als catalans”.

El candidat ha posat el que ha passat aquest dilluns al Museu de Lleida com a metàfora del 155: “Les lleixes del museu buides, arrasades, són el 155. Ens volen buidar de la nostra cultura, del nostre patrimoni, del que som i del que volem ser. No els permetrem que deixin buides les lleixes de l’esperança dels catalans”, ha reblat. També ha defensat la gestió que ha fet el conseller Lluís Puig, destituït pel 155, del conflicte per les peces d’art de Sixena, en contraposició al que ha fet l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, “assegut a la seva poltrona de la Paeria, com a representant de Rajoy”.

També ha estat crítica amb el PSC Teresa Pallarès, la número dos per Tarragona, que havia estat subdelegada del Govern espanyol a Tarragona entre el 2008 i el 2011, precisament pels socialistes. Els ha criticat per “l’actitud que tenen contra la gent d’aquest país i la nostra cultura i llengua”, una actitud que Pallarès diu que no pot acceptar. Per això, ha afegit, “per dignitat, per tots els qui ens han precedit i a qui han interromput la feina, hem d’estar al costat del president Puigdemont”.

El 155 com una nina russa

Eduard Pujol, número 8 per Barcelona, ha proposat un joc al públic: imaginar-se “els del tripartit del 155” com a nines russes. Ha aventurat que dins la nina russa de Rajoy hi trobaríem Arrimadas i Iceta; dins la d’Arrimadas, hi hauria Garcia Albiol. “I a la nina russa de l’Iceta, què hi trobem?” ha preguntat. “Hi trobem la indignitat d’aquells que ballen quan altres van a la presó. I també les llàgrimes de cocodril absolutament indignes de l’alcalde Ros, a qui hauria de caure la cara de vergonya per haver traït el seu país”, ha sentenciat.

El primer a intervenir al míting ha estat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Ha insistit que aquestes “no són unes eleccions normals per triar un nou president”, per això no toca “parlar de feina feta ni de propostes de programa, que les tenim”. Per Bel, el 21-D seran les “eleccions de la dignitat democràtica” i el que cal fer és “restituir el president i el govern que teníem“.