La candidata ha fet aquestes declaracions en una conferència al Barcelona Tribuna, on ha situat Ciutadans com el partit del pacte.  La cap de llista del partit taronja creu que cal possibilitar un govern alternatiu entre les tres forces “netament constitucionalistes” i no descarta treballar l’abstenció dels Comuns per aconseguir-ho.

La possible ampliació de causa contra el procés al Suprem també ha marcat el discurs d’aquest dilluns d’Arrimadas, que ha demanat obrir una nova etapa en què Catalunya no sigui notícia pels tribunals. “Vull un govern de Catalunya que compleixi les lleis, doni tranquil·litat, estabilitat i no pensi en declarar la independència cada quart d’hora”, ha dit.

Cs és “la millor manera de posar fi al procés i al 155”

Al matí, la candidata ha atès als mitjans de comunicació just abans d’entrar al Barcelona Tribuna. Arrimadas ha valorat les paraules de Rajoy en què, responent als periodistes, no ha deixat clar si es tornaria a aplicar el 155 en cas que governessin els partits independentistes. Ha assegurat que si els ciutadans volen posar fi al 155 i el procés sobiranistes han de votar Ciutadans. “La millor manera d’erradicar el procés i a la vegada l’aplicació del 155 és votar partits que no ens han portat fins aquí”, ha afirmat. També ha respost al candidat Xavier García Albiol que aquest diumenge va dir que Ciutadans no tenia experiència per governar. “Tenim molta experiència de treballar fora de la política i  no volem l’experiència de pactar amb els Pujol, que és la única experiència que ha tingut el Partit Popular a Catalunya”, li ha respost.

Sobre la unilateralitat, Arrimadas no ha volgut valorar el recurs que aquest dilluns ha presentat Junqueras al Suprem per demanar la llibertat. Ha alertat però que si el 21-D  guanyen els partits independentistes hi haurà procés quatre anys més i ha retret a Forcadell que canviï de discurs depenent de si està davant el jutge o en un míting de campanya.