(ACN) Diverses embarcacions, velers, motores, pneumàtiques, fins a caiacs o gent nedant han arribat aquest diumenge al migdia a diversos punts del litoral català entre Colera i Torredembarra. L’objectiu de l’acció és “internacionalitzar l’afer català” i “recuperar l’estelada com a bandera aglutinadora”, segons ha explicat David Ferrer, portaveu de l’Onada per la Independència.

Els organitzadors han quantificat la participació de centenars de persones i han explicat que s’hi han afegit un total de 120 patrons d’embarcacions. L’eurodiputada i companya de Raül Romeva, Diana Riba, ha destacat el simbolisme del Pont del Petroli, de Badalona, on han arribat part de les embarcacions i diversos nedadors amb les lletres de la paraula “independència”, entre els quals hi havia dos dels fills de Romeva.

​L’acte ha estat organitzat per Esportistes per la República, i ha rebut el suport de diversos col·lectius, com Clam per la Llibertat, Fem Consell, Free Romeva, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, diverses territorials de l’ANC i els Foreign Friends of Catalonia.

Les embarcacions han salpat des de diferents ports del litoral català, començant per Colera, tot passant per l’Escala, Begur, Palamós, Blanes, Arenys de Mar, Mataró o Badalona. Al Port del Petroli, de Badalona, han arribat prop de les dotze del migdia els nedadors amb les lletres de la paraula “independència” i Diana Riba ha llegit un manifest.