Una ruta per descobrir Ciutat Vella i una altra per conèixer el patrimoni modernista de la ciutat són les dues primeres Instaroutes, o rutes virtuals per Instagram, que ja estan disponibles al perfil Visit Barcelona, el compte oficial de Turisme de Barcelona en aquesta xarxa social. Aquestes rutes formen part d’un nou projecte que pretén promocionar la ciutat, especialment al públic local, a través de les eines digitals.

Per ara s’han programat 10 rutes virtuals i cada una està guiada per un “influencer” que fa el paper d’ambaixador de Turisme de Barcelona i que formula per despertar la curiositat del públic com ara “sabies que Gaudí va utilitzar la tècnica del trencadís per primera vegada al Palau Güell?”. Les rutes es fan a través del format “stories” d’Instagram i quedaran fixades al perfil de Visit Barcelona de manera que s’acabarà generant una biblioteca d’Instaroutes que els usuaris podran recuperar sempre que vulguin.

Col·laboració amb bloguers

A banda dels influenciadors d’Instagram, Turisme de Barcelona també ha establert una col·laboració amb l’Associació Barcelona Travel Bloggers per dissenyar set rutes noves com, per exemple, la Barcelona New Yorker, que recórrer els grafits de la ciutat, les fàbriques de creació i el districte 22@. També se’n faran d’altres sobre cultura, comerç o restauració. Aquestes rutes també es publicaran en format “stories” i estaran disponibles al perfil d’Instagram de Visit Barcelona.