La ronda de la Universitat és punt de principi i final de recorregut de multitud de línies provinents d’arreu de Catalunya. En hora punta al matí hi hem pogut comptar una quinzena d’autobusos encotxant i desencotxant, alguns en doble fila, quan no tenen espai a les parades. Això obliga els passatgers a baixar a la calçada i fer ziga-zaga per arribar a la vorera.

Els conductors d’autobusos ja s’hi han acostumat, mentre que la majoria de passatgers expliquen que no els importa haver de baixar amb incomoditat si això significa poder tenir parada en ple centre de Barcelona. Els qui més pateixen aquesta situació són els veïns, units en la plataforma SOS Ronda Universitat, i es queixen de contaminació, soroll i incomoditat.

L’aparcament arriba fins a Balmes

La zona també és punt de sortida d’autobusos per a grups turístics que porten, per exemple, fins a Montserrat o Andorra. Com que no tenen parada fixa, alguns conductors han agafat el costum d’aparcar al tram del carrer de Balmes entre la Gran Via i la ronda de la Universitat, tot i que un senyal de trànsit ho prohibeix explícitament.

L’Ajuntament ja va explicar a principis d’any que treballa per reubicar algunes de les línies a l’Estació del Nord, però els veïns demanen més celeritat en el projecte i una altra reunió amb el consistori per expressar les molèsties que pateixen. SOS Ronda Universitat està impulsant una campanya amb cartells als balcons i amenacen de mobilitzar-se si no s’apliquen solucions.