Els conflictes, en general, no passen d’un toc de timbre que acostuma a anar acompanyat d’una corredissa i una disculpa per part dels turistes. Per la seva banda, alguns ciclistes reconeixen que molts d’ells també se salten els semàfors, fet que n’augmenta els riscos.

Tot i que alguns visitants accepten que caminen relaxats, al·leguen que no coneixen l’entorn i que alguns senyals tampoc no els ho posen fàcil. A terra, algunes de les marques estan molt despintades i no deixen clar que es tracta d’un espai per a ciclistes.

Zona pacificada per seguretat

Els voltants de la Sagrada Família es va pacificar a finals del 2017. El motiu principal era la seguretat al voltant del temple arran de l’atemptat del 17-A. Així doncs, la seguretat al voltant de la basílica ha modificat la mobilitat dels carrers propers, fins i tot en el recorregut d’algunes línies d’autobús.

Aquests talls de circulació han alliberat la zona de vehicles de motor. Però, segons alguns ciclistes, ha empitjorat la relació entre els qui pedalegen i els turistes. Els passejants no han d’estar pendents de si venen cotxes i motos i, per tant, molts s’obliden del trànsit de bicicletes.