El candidat de Ciutadans a les eleccions a Catalunya 2024, Carlos Carrizosa, ha assegurat que fa anys que la ultradreta va entrar al Parlament de Catalunya, molt abans que ho fes Vox. En una entrevista al programa ‘bàsics’, el líder de Cs ha acusat Junts+ Puigdemont per Catalunya d’amagar la seva veritable cara i “ser un partit xenòfob que ho amaga”. El cap de llista de la formació taronja ha criticat la política identitària de la formació de Carles Puigdemont i l’ha acusat de ser la versió descafeïnada d’Aliança Catalana, liderada per Sílvia Orriols: “L’alcaldessa de Ripoll és Junts a les tres de la matinada i amb tres copes de més”, ha sentenciat.

Convençut que Cs entrarà al Parlament

Les enquestes no són gaire favorables a Ciutadans i podria quedar fora dels partits amb representació a la cambra catalana si es confirmen alguns pronòstics. Carlos Carrizosa, però, ha apel·lat el 40 % d’indecisos “perquè es mobilitzin i donem un cop electoral” i s’ha mostrat del tot convençut que el seu partit “irromprà al Parlament”. El candidat ha argumentat que “les enquestes ja es van equivocar l’any 2006 i el 2010, quan ens deien que no entraríem i ho vam fer. I el 2012, 2015 i 2017 ens donaven uns resultats inferiors als que vam obtenir”.

Línia vermella amb l’independentisme i atacs al PP i al PSC

Pel que fa als possibles pactes postelectorals, Carrizosa ha reafirmat la seva intenció de només posar “línies vermelles a tots els partits independentistes i els qui donin suport a formacions que duguin el separatisme al seu programa electoral”. En aquest sentit, el cap de llista de Cs ha retret al PP i el PSC que no s’hagin compromès a fer el mateix. El candidat també ha acusat els dos partits de treballar a les ordres de Madrid. En el cas del PSC, ha anat més enllà i ha dit que ha ressuscitat políticament Puigdemont a canvi de mantenir-se a La Moncloa.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?