L’Associació de Veïns del Baix Guinardó ha editat uns tríptics informatius que reparteixen als turistes en dies de mobilitzacions, quan protesten en contra dels nous autobusos llançadora de l’Ajuntament que enllacen Alfons X amb el Parc Güell. Recomanen als turistes dues rutes per fer a peu des de la parada de metro de la línia quatre fins al recinte monumental. És la seva proposta per evitar el col·lapse de busos que pateixen les vies d’accés al parc, especialment el carrer de Praga.

Segons un recompte que va fer la síndica de greuges al setembre, per aquest costerut carrer de dos carrils que enllaça amb l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat hi circulen cada dia més de 420 autobusos, molts dels quals de grups turístics privats. El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, va mencionar fa dues setmanes en una entrevista al ‘bàsics’ la possibilitat d’estudiar una nova zona on puguin desencotxar els autobusos de grup perquè no arribin fins a la mateixa porta del parc.

L’experiència de sis anys a la Sagrada Família

Aquesta modalitat ja està implementada als entorns del temple de la Sagrada Família, on des de fa sis anys els autobusos ja no estacionen al perímetre del temple sinó a les zones habilitades per encotxar i desencotxar de l’avinguda de la Diagonal. Per a Juanra Maese, membre de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, aquesta proposta no seria benvinguda en cas del Parc Güell perquè cal trobar “solucions globals”, segons explica, i no pas “desplaçar el problema”.