El Rei de la Màgia, ubicat al carrer de la Princesa, número 11, va obrir les portes el 1881 i ha funcionat ininterrompudament des de llavors. Fins als anys 50 va ser l’únic establiment d’aquestes característiques que hi havia a tot l’estat. El negoci el va iniciar Joaquim Partagàs i Jaquet, un reconegut mag de finals del segle XIX. Carles Bucheli i Sabaterva va agafar-ne el relleu el 1931 i el 1984 va passar a mans d’un matrimoni que a més de la botiga tenia un teatre museu que va acabar tancant. Del comerç ara només se n’ocupa Rosa Maria Llop, que busca un relleu que asseguri la continuïtat del negoci i que respecti la tradició comercial de l’establiment.

Relleu a la màgia

Rosa Maria Llop és la propietària actual d’El Rei de la Màgia, un establiment que funciona al carrer de la Princesa des de fa 138 anys. “Algú que vingui i conservi el lloc històric i que, a més a més, tingui en compte que això té una tradició i que convé reservar-la per al futur amb les eines actuals que hi ha de negoci”, diu Llop.

Compromís amb la tradició comercial

El relleu al capdavant de la botiga s’ha de fer, segons explica la Rosa Maria, a algú que es comprometi amb la marca El Rei de la Màgia. Per això la cerca del nou propietari s’està fent amb cura. “Estem buscant les fórmules perquè això sigui així. No tenim cap pressa. Ho hem anunciat perquè tothom ho sàpiga, perquè trobarem gent emprenedora, joves, amants de la màgia… Segur que trobarem la persona adequada”.