Nissan fàbrica

(Redacció/ACN) La direcció de Nissan ha anunciat aquest divendres que inicia els tràmits per presentar un ERO per a 600 treballadors de la Zona Franca i Montcada i Reixac.

La companyia s’havia fixat un termini per arribar a un acord amb els sindicats a través de prejubilacions i baixes voluntàries però, de moment, no hi ha hagut entesa. S’ha reunit amb els representants de la plantilla en diverses ocasions.

L’empresa dona als treballadors un termini de 14 dies per obrir una taula de negociació. Nissan vol reduir la plantilla perquè la planta de la Zona Franca només funciona al 30 %. A canvi, diu que invertirà 70 milions d’euros en millorar les instal·lacions. El comitè laboral reclama un pla industrial a llarg termini.

L’estiu del 2009 la planta de la Zona Franca ja va acomiadar 700 treballadors i poc després va anunciar un ERO temporal.

Els treballadors anuncien mobilitzacions

El president del comitè d’empresa de Nissan, Juan Carlos Vicente, ha confirmat que en breu començaran a definir un calendari de mobilitzacions ja que no els “queda més remei”. Les protestes tindran el punt de mira posat al Saló de l’Automòbil, que se celebra a partir del 9 de maig a Barcelona. Vicente ha recordat que, a banda dels 3.200 treballadors de Nissan, hi ha uns 7.000 treballadors d’empreses que proveeixen la fàbrica del a Zona Franca i que els seus llocs de treball també poden perillar.