Els desnonaments es reactiven, també a Ciutat Meridiana, després de l’aturada per la pandèmia. La setmana passada en van tenir una bona prova al barri en un llançament d’una parella amb menors que els veïns van aconseguir aturar. I aquest dimarts n’hi havia quatre de programats tot i que finalment tots han quedat suspesos.

Dos dels llançaments previstos per a aquest dimarts s’han parat “in extremis”, amb la negociació de la comitiva judicial amb el servei de mediació en desnonaments de l’Ajuntament, i gràcies també a la pressió veïnal. En el cas de la Rosmila, que viu en un pis ocupat al carrer dels Rasos de Peguera amb la seva mare i els seus tres fills menors, ja li han anunciat que la propera ordre de llançament serà oberta: “El desnonament s’ha aturat, però tornaran sense avisar”, diu Rosmila un cop conegut l’ajornament del seu cas.

Amb el mateix regust de boca s’ha quedat la Mari Carmen en marxar la comitiva judicial de casa seva, al carrer de les Agudes. Després de cinc anys de viure en un pis ocupat, aquesta ha estat la seva primera ordre de llançament: “Acaba per a avui, però d’aquí a un parell de mesos tornarà la desesperació”, assegura.

L’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana alerta que torna a tenir una llarga llista d’inquilins amb desnonaments previstos des d’ara i fins al desembre: “Al juliol només en vam tenir un però sembla que des de l’inici de curs hem tornat a la roda dels desnonaments“, explica el president, Filiberto Bravo, que tem tornar al ritme d’entre quatre i cinc desnonaments per setmana al barri.

A l’associació només poden tenir constància dels inquilins que prèviament s’han mobilitzat i han anat a buscar suport a l’assemblea que celebren setmanalment. Per això no tots els casos reben la mateixa atenció. Aquest mateix dimarts, i després d’aconseguir l’ajornament de tots els llançaments previstos, la comitiva judicial s’ha aturat en un bloc per executar una ordre de desnonament en un pis que l’associació no tenia controlat.

Aquest llançament també s’ha ajornat, perquè els inquilins no han obert la porta ni tampoc hi ha hagut el suport dels Mossos d’Esquadra per executar-lo a la força.