L’Ajuntament de Barcelona treballarà per mantenir les activitats i trobades vinculades a la celebració del Mobile World Congress, malgrat la cancel·lació del congrés. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha fet referència a les trobades “programades entre privats fora del recinte del Mobile”, ja que també s’han suspès el 4 Years from Now i el Youth Mobile Festival. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Collboni ha reconegut que ara l’objectiu del govern municipal és que els congressistes i visitants que tenien pensat assistir al MWC “vinguin tot i que no hi hagi el Mobile”.

El líder dels socialistes a l’Ajuntament ha detallat que es reuniran aquest divendres amb els sectors econòmics afectats per la cancel·lació del Mobile, com ara els hotelers i els restauradors, “per veure com podem reaccionar en positiu la setmana que s’havia celebrar el Mobile”. En aquest sentit, Collboni ha dit que analitzaran “com podem aprofitar les reserves fetes per mantenir les visites” i ha explicat que ja han “començat a parlar” amb el sector hoteler.

Tot i que Jaume Collboni ha reconegut que la cancel·lació del Mobile ha estat un “daltabaix”, el primer tinent d’alcalde ha destacat la reacció “molt ràpida” de l’ecosistema empresarial de la ciutat per “mantenir les activitats que no estaven vinculades directament al Mobile”.

“Ha coincidit l’alarma pel coronavirus amb les confirmacions per al Mobile”

D’altra banda, el socialista sosté que “si el Mobile s’hagués fet aquests dies, no s’hagués cancel·lat” perquè considera que el problema ha estat que “el punt àlgid de l’alarma pel coronavirus ha coincidit amb el moment que es confirmaven les participacions al Mobile”.