(ACN) El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que “respecta” la decisió de la GSMA de cancel·lar el Mobile World Congress 2020 durant una trobada de ministres a Brussel·les per parlar sobre quines mesures aplicar davant del coronavirus. Malgrat tot ha reiterat que “no hi ha cap raó de salut pública” per cancel·lar un esdeveniment de l’envergadura del MWC.

“Seguirem prenent mesures”

Deixant de banda la cancel·lació de la trobada de telefonia mòbil, ha refermat el seu compromís en la preservació de la salut davant l’amenaça del coronavirus. “El govern amb l’ajuda de les comunitats autònomes estem prenent mesures”, ha explicat, però ha afegit que l’última paraula la tindran els experts.

Per últim ha enviat un missatge de confiança i ha recordat que Espanya té un sistema sanitari “robust i fort”. “Estem preparats per fer front a qualsevol situació”, ha insistit Illa, que ha conclòs que “l’únic objectiu és garantir” la salut de tots els ciutadans.

Reiterant el mateix concepte

Aquesta no és la primera vegada que Illa compareix per donar raons que el MWC no posaria en perill la salut. Ja ho havia fet dimecres, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, hores abans de saber-se que el Mobile es cancel·lava. La consigna va ser la mateixa: enviar un missatge de tranquil·litat i reiterar que no hi havia “cap motiu mèdic per suspendre cap esdeveniment a Barcelona”.