L’animació sempre ha estat un recurs atractiu per a la realització de videoclips, perquè permet crear universos imaginaris i també amagar la identitat dels músics. Sembla que aquesta nova dècada que just comença continua explorant les possibilitats d’aquest art inesgotable. Repassem cinc nous videoclips amb animació que serviran per llançar els nous discos de cinc artistes internacionals.

1

‘Superblood Wolfmoon’

Pearl Jam, 2020

Els ídols del grunge van publicar el 19 de febrer el vídeo de ‘Superblood Wolfmoon’, cançó que formarà part del seu disc nou, previst per al 27 de març. No és la primera vegada que el grup fa servir l’animació en els seus videoclips, ja es van estrenar el 1998 amb ‘Do the evolution’, però en aquesta ocasió s’han deixat transformar en personatges animats per Keith Ross, l’il·lustrador darrere del compte d’Instagram @TinyConcert.

2

‘At the door’

The Strokes, 2020

El sisè àlbum de The Strokes sortirà a l’abril, però ja han presentat ‘At the door’, una cançó acompanyada d’un videoclip ambiciós inspirat en clàssics animats com ‘Heavy metal’, ‘Neo Tokyo’, ‘La història interminable’ o ‘Orejas largas’. Mike Burakoff i Benjy Brooke van reunir diversos equips internacionals per treballar en les cinc seccions animades d’aquest conte intergalàctic i nostàlgic reforçat per la veu de Julian Casablancas.

3

‘Power is taken’

Moby feat. D. H. Peligro, 2020

Menys nostàlgic del passat, més incisiu amb el present i més preocupat pel futur és el videoclip de ‘Power is taken’. El músic, productor i activista Moby col·labora amb el bateria i vocalista D. H. Peligro en aquest collage visual en blanc i negre que combina imatges animades amb vídeos de brutalitat del món real. La contundència tant de la lletra com del videoclip és tota una declaració d’intencions del músic, que publica disc el 8 de març i ja ha anunciat que en donarà la recaptació a organitzacions dedicades a preservar el planeta i les criatures que l’habiten.

4

‘Cellular’

King Krule, 2020

‘Cellullar’ és el primer tall de ‘Man alive!’, el nou àlbum de King Krule, i per presentar-lo ha optat per un videoclip amb personatges inquietants i que muten al ritme de la música. La creació prové de la imaginació i les mans de Jamie Wolfe, amb qui Krule ja havia col·laborat anteriorment al videoclip de ‘Vidual’ i que ha fet animacions per a sèries com ‘Rick & Morty’ i marques com Gucci.

5

‘Physical’

Dua Lipa, 2020

El colorista i coreografiat vídeo de la cançó ‘Physical’ és obra de l’agència barcelonina CANADA, responsable també del videoclip ‘Malamente’, de Rosalía, o de ‘Zorra’, de Bad Gyal, entre d’altres. Es va gravar en una de les naus del recinte firal de Montjuïc amb un equip humà pràcticament autòcton, a excepció de la direcció de fotografia i, precisament, de l’animació, encarregada a la multipremiada agència francesa Mathematic.