La vilassarenca Alba Farelo, o el que és el mateix, Bad Gyal, va començar a gravar les seves cançons de forma precària, a casa seva i amb els amics. I aquest esperit urbà, més de carrer que d’estudi de música, va saber connectar molt bé amb el públic jove que començava a escoltar trap i dancehall. Bona prova d’això van ser temes com ‘Bandulés’ o ‘Pai’, que ben aviat van acumular centenars de milers de reproduccions. Tot això va passar el 2016 i, en tres anys, Bad Gyal n’ha tingut prou per passar del trap al reggaeton i a l’R&B amb aires jamaicans, ha fet concerts per mig món, ha actuat en alguns dels festivals més importants i ha publicat tres discos. I tot això, combinant el català amb el castellà i l’anglès. Ara, mentre continua sumant èxits amb cada cançó que treu, ha penjat el cartell de “no queden entrades” als dos concerts que farà el cap de setmana que ve a la Sala Razzmatazz. Però abans passa per l”Àrtic’, on som molt partidaris d’exportar el talent jove i amb caràcter.

 

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vols una entrada per veure Bad Gyal gratis?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/artic/entrades-bad-gyal-razzmatazz/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

 

Com fabricar un èxit

Bad Gyal compta les seves cançons per èxits capaços de sumar milions de visionats a YouTube. Tot i això, segons ella mateixa, li faltava publicar un tema que sobresortís amb força en el panorama musical, que trenqués el sostre de vidre dels seus visionats. Amb ‘Alocao’, que canta amb Omar Montes, aspira a aconseguir-ho. Bad Gyal sap que com més senzilla sigui la lletra, tot i que això no signifiqui que sigui simple, més opcions tindrà d’aconseguir l’èxit. Així i tot, la senzillesa no està renyida amb un discurs clar i explícit, que diu les coses pel seu nom i que contrasta amb les lletres del reggaeton “mainstream”.

 

 

D’Alba Farelo a Bad Gyal

A aquestes altures, quasi tothom sap que Bad Gyal és filla de l’actor Eduard Farelo, però aquesta relació directa de llinatge amb un dels actors més reputats de l’escena catalana no li ha posat les coses més fàcils a la cantant. Com ella mateixa afirma, des de ben jove ha treballat en les feines més diverses per guanyar-se la vida, i aquest aprenentatge ha sigut imprescindible en la seva carrera posterior. Una carrera que va començar quan va gravar les seves primeres cançons, produïdes entre quatre amics a casa seva. Eren els temps en què la seva proposta de trap cantat en català cridava l’atenció dels mitjans musicals. Ara, quan ja ha abandonat el trap i s’ha centrat en el reggaeton i el dancehall, Bad Gyal actua en un doble concert a la Sala Razzmatazz. Segur que, amb el temps, la veurem en recintes més grans i amb públics més multitudinaris.