Portes obertes al vaixell Astral d'Open Arms

Els gironins Sopa de Cabra han programat un concert íntim a bord de l’Astral, la segona nau de l’ONG Open Arms. La banda, liderada pel cantant Gerard Quintana, pretén que la cita serveixi per recaptar fons i ajudar l’organització a reflotar l’altra embarcació, la de rescat de migrants al Mediterrani, el vaixell Open Arms. El concert serà el 6 de març i només hi podran acudir de públic 20 persones.

A través del seu compte de Twitter, el grup ha explicat què cal fer per ser un dels afortunats a assistir-hi: s’ha de fer una donació a l’ONG, enviar el comprovant al correu electrònic sopadecabra@openarms.es i esperar. Hi ha temps fins al dia 3 de març, quan Sopa de Cabra farà un sorteig entre els donants i els 10 guanyadors podran assistir-hi amb un acompanyant.

L’Astral, escenari d’un videoclip de Sopa de Cabra

Segons explica l’organització, el grup gironí ja fa temps que està en contacte amb Open Arms i, de fet, l’Astral n’ha estat escenari d’un videoclip: el de la cançó ‘Farem que surti el sol’, que precisament tracta el drama humanitari que fa temps que es viu al Mediterrani. El single és part del nou disc de Sopa de Cabra, que sortirà a la primavera.

Des que l’ONG va fer el crit d’alerta pel mal estat en què es troba el buc Open Arms ─fa aproximadament un mes─, ja han recaptat 467.726 euros. Ara bé, la xifra queda lluny del que necessiten: uns 800.000 euros per fer front a una reparació integral de la nau o bé dos milions per substituir-la per una altra embarcació apta per fer rescats de persona al mar.