“No tenim expectatives a complir, som amics que estem bé junts i ens ho passem bé”. Així resumeix la Paula Olivé l’esperit que mou Mendra, la banda que comparteix amb Sofía Martori i Víctor Pelusa. També implicats en les formacions Química Atòmica, Las Huecas i Tano, respectivament, el 2016 van decidir sumar personalitats en aquest projecte que beu de l’screamo i l’emocore per crear un singular punk amb corbes.

Sofia: “El dia que quedem per assajar és el més divertit de la setmana.”

Després d’haver editat ‘Tacho’ el 2017, amb el segell Saltamarges i àlbum split, en col·laboració amb els Manual de Combate el 2018, ara presenten en exclusiva al ‘Feeel’ cançons inèdites que formaran part del seu nou treball. Temes que interpel·len a la vida i a la dignitat en totes les seves capes, des del reconeixement i homenatge als cicles naturals i universals a la denúncia explícita de les maldats humanes.

 

 

“Hem estat passant per una època personal i emocional una mica delicada i fas com un viatge interior”, explica la Paula, que ja avança que el disc serà força introspectiu. Una línia d’exploració que es tradueix en composicions interconnectades com ‘Néixer’, ‘Viure’, ‘Morir’ i ‘Renéixer’. “A vegades has de canviar i per canviar has de deixar morir el que eres anteriorment”, conclou.

Víctor:  “Fa dos anys que tenim aquesta bossa de cançons, és un treball més meditat.”

L’espai per als sentiments més íntims conviu amb un crit de compromís personal en defensa dels drets humans i la llibertat. Una pulsió que queda reflectida a ‘Diana Fidelmann’, una cançó que, com explica la Sofia, està inspirada en una companya de la seva àvia que durant la dictadura argentina es va encarar als militars que l’anaven a matar. “Em va impactar molt”, reconeix la Sofia. La cançó vol contribuir a fer que la seva figura no caigui en l’oblit. En la mateixa línia d’implicació social, Mendra ha participat en un recopilatori per recaptar fons per les víctimes de la repressió a Xile, que ha permès, per exemple, comprar ulleres de protecció per als manifestants. 

 

 

‘Diana Fidelmann’

‘Nèixer’

‘Viure’

‘Morir’

‘Renèixer’

‘Sa Ta Na Ma’