Els gallecs Isabel Cea i Rodrigo Caamaño van formar el 2004 Triángulo de Amor Bizarro, una banda que ara completen Rafael Mallo i Rubén “Zippo” Muñoz. El 2007 van fitxar pel segell Mushroom Pillow, amb què han signat cinc àlbums d’estudi; l’últim es va publicar el 2020 amb un títol homònim en forma de mirall, ‘oɹɹɐzıqɹoɯɐǝpolnƃuɐıɹʇ’. Degut a la pandèmia, no han pogut fer una gira com és habitual però a Barcelona han presentat les cançons en alguns directes com les Nits del Fòrum o les Nits del Coliseum del Primavera Sound.

‘oɹɹɐzıqɹoɯɐǝpolnƃuɐıɹʇ’

El disc ‘oɹɹɐzıqɹoɯɐǝpolnƃuɐıɹʇ’ es va publicar el 20 de març del 2020, en ple confinament. El grup va decidir no posposar el llançament del disc malgrat les circumstàncies i agraeixen haver pogut mantenir contacte en línia amb el públic i estar ocupats mentre durava la quarantena.

Hi ha molta gent que ens diu que és un disc que els va ajudar a estar tancats. Sempre t’agrada que la música serveixi per a alguna cosa i crec que va complir una funció superimportant”
Isa Cea

En el darrer àlbum, el grup ha virat cap a un terreny musical més fred i, en alguns casos, més fosc i industrial que l’habitual rock brut i distorsionat que ha caracteritzat el seu so en treballs anteriors. Les lletres també s’han simplificat amb missatges més directes i que reflexionen sobre la tecnologia i els reptes futurs de la humanitat.

De sobte, en el disc parlem de virus, de plagues, ens referíem a una altra cosa, però ara quan les toquem en directe agafen un altre sentit complet”
Rodrigo Caamaño

Premi Ruido

Triángulo de Amor Bizarro va guanyar el Premi Ruido a millor disc del 2020, atorgat per l’associació de premsa musical Periodistas Asociados de Música (PAM). El grup ja havia guanyat el premi el 2016 amb el seu treball anterior, ‘Salve discordia’.

Hi ha com una explosió d’estils, ja no és la música tan homogènia com fa uns anys. Qualsevol dels finalistes hagués pogut guanyar el Premi Ruido, però el vam guanyar nosaltres”
Isa Cea i Rodrigo Caamaño

‘Detrás del espejo: variaciones y ecos’

Aprofitant que no podien presentar el disc en directe, el 2020 el grup va engegar converses amb diversos artistes i bandes perquè versionessin les cançons del seu últim disc. El resultat és ‘Detrás del espejo: variaciones y ecos’, un àlbum que s’acaba de publicar i en què participen Aries, Biznaga, Boyanka Kostova, Carolina Durante, Castro, Erik Urano, Esplendor Geométrico, J (Los Planetas), Joaquín Pascual, Las Ligas Menores, Menta, Miguel Prado, Soleá Morente, Sonic Boom i Sr Chinarro.

Admirem tothom que és al disc, que hi hagués aquest xoc de gèneres era buscat”
Rodrigo Caamaño

Amb la represa dels concerts i els festivals en l’horitzó, la banda es mostra optimista de poder fer molts concerts en el futur pròxim i recuperar la vida de músic i el contacte amb els companys de professió.

És una forma de mantenir el contacte, al final són amics i coneguts que veus als concerts, que de sobte és gent que no hem vist en dos anys. Imagina’t tot aquest temps, si ets músic, sense tocar, realment et sents de tot menys… és difícil. Nosaltres som una banda de tocar molt, però tot arribarà”
Isa Cea i Rodrigo Caamaño
Descarrega’t l’aplicació de betevé