El cantautor Guiu Cortés, més conegut com El Niño de la Hipoteca, presenta el seu primer projecte en solitari, ‘3 héroes y 1 villano‘. Un retorn als seus orígens com a cantautor i més proper a la música folk, un format més íntim allunyat del rock de la seva banda i la demostració que, per sobre de tot, és una artesà que fa cançons.

La part més bonica de la meva feina són les hores de composició, mentre estic parint les cançons.
Guiu Cortés, cantautor

Guiu Cortés: ‘3 héroes y 1 villano’

Guiu Cortés torna amb un format més íntim. Fa més d’una dècada que cultiva un estil de cançó personal, però que en els darrers anys s’havia reconvertit a banda de rock, El Niño de la Hipoteca. Ara, Guiu Cortés presenta el seu primer EP, ‘3 héroes y 1 villano’, en què fa un homenatge al seu pare que, durant la primera onada de la pandèmia, va patir una greu malaltia i no el podia veure com a conseqüència de les restriccions sanitàries, a la seva filla que reconeix que li ha canviat la vida i a un amic.

El meu pare va estar entre la vida i la mort durant la primera onada de la pandèmia. Em vaig veure sol a casa angoixat i l’única cosa que se’m va ocórrer va ser gravar-li una cançó per donar-li ànims.
Guiu Cortés, cantautor

“No he fet cap concert per ‘streaming'”

Durant la pandèmia es van cancel·lar els festivals, els concerts estaven sota mínims i les sales tancades. En aquell moment, a les xarxes es va imposar la música per “streaming” en directe i les experiències immersives, però també el concepte que la cultura pot semblar gratuïta. Guiu Cortés no va voler fer cap concert per “streaming” perquè considera que no pot oferir la mateixa qualitat i experiència que un concert en directe.

Jo crec que la música ha de ser en directe, no he fet cap concert per ‘streaming’. Per gravar-me a casa meva malament, amb mala microfonia i connexió, prefereixo gravar un concert en format vídeo perquè el vegis tranquil·lament.
Guiu Cortés, cantautor