Califato 3/4 és un col·lectiu de músics i artistes multidisciplinaris de Sevilla i Màlaga que acaben de publicar nou àlbum, ‘La contraçeña’. Un disc que, com els seus treballs anteriors, mescla el folklore andalús amb beats i ritmes electrònics per ballar. La banda va néixer l’any 2018 després d’una reunió de persones interessades en aquesta fusió de música andalusa i noves tecnologies.

Al principi ens vam ajuntar com una festa. I la festa s’ha allargat més del compte””
Curro Morales, Califato 3/4

Dins un mateix disc dels Califato 3/4 hi ha des de temes de hip-hop o de reagge, fins a cançons de rock i psicodèlia. Però sempre hi ha presents els seus referents culturals, el flamenc i la reivindicació d’una identitat andalusa.

Celebració i festa en directe

Tot i que van començar a fer concerts durant l’any 2020, els Califato 3/4 volen que els seus directes siguin una festa, tot i les restriccions de la pandèmia. El 28 d’abril van penjar el cartell d’entrades exhaurides a les Nits del Coliseum, en el seu concert de presentació del segon disc. Però hi haurà ocasió de tornar a viure l’experiència aquest mateix any perquè la seva propera visita a Barcelona ja té data: serà a les Nits del Fòrum, el 16 de setembre.

Hem començat a fer directes en plena pandèmia. Volem que la gent s’ho passi bé, malgrat les circumstàncies””
Curro Morales, Califato 3/4