El Paradiso és una cocteleria d’autor situada al barri del Born que, amb només tres anys, s’ha convertit en un referent del sector ocupant el número 37 en la llista dels millors bars del món elaborada per ‘The World’s 50 Best Bars’, sent el primer de tota la península ibèrica.

Un bar clandestí

El Pastrami Bar és un bar d’entrepans una mica peculiar. A part de ser l’únic establiment de Barcelona on pots gaudir d’un entrepà de pastrami produït artesanalment, amaga una sorpresa entre les seves quatre parets. Es tracta d’una nevera de fusta que, aparentment no té cap secret però, en obrir-la, dóna accés a una especial cocteleria en forma de cova. Un bar clandestí amb molt d’encant que, gràcies al boca-orella, s’està convertint sens dubte en un dels racons amb més èxit del Born.

Cocteleria d’autor a preus assequibles

Giacomo Giannotti és el cap de bar del Paradiso. De fet, l’any 2014 va ser considerat el millor cocteler d’Espanya, un reconeixement concedit per la World Class Competition —una de les competicions de cocteleria més importants del món—, que va valorar sobretot la imaginació i l’habilitat tècnica del barista italià. Ara, tothom pot gaudir de les seves creacions d’autor de la mà  d’Andrea Civettini, barista del Paradiso, a uns preus molt assequibles comparats amb altres locals de còctels d’alta gamma. Alguns dels còctels estrella que hi trobarem són, per exemple, la ‘Solera presidente’, servida en una pipa fumada amb tabac de vainilla, banyada en xocolata amarga i embolicada en un núvol de cotó o bé el ‘Mediterranean treasure’, el guanyador del World Class Competition, que ve servit en una mena de cargol marí dins un cofre.

Cocktail 'Solera presidente'
Còctel ‘Solera presidente’