Amb tota la ressaca dels Oscars i una cartellera encara plena de premiats, aquesta podria ser una setmana de poques estrenes. Tot i això, l’oferta de títols d’aquest divendres pot ser que sigui de les més variades i curioses de la temporada. Ara veureu perquè. Comencem!

1. ‘Nadie’


Ilya Naishuller, 2021

En Hutch és un pare de família avorrit a qui ningú té en gaire consideració. Però quan uns lladres entren a casa seva, aquest amable veí treu a la llum els seus instints assassins i es desfer-me el caos. Amb ‘Nadie’, el productor de ‘John Wick’ porta a la cartellera un altre títol hipervitaminat i testosterònic, més autoconscient i paròdic que el film de Keanu Reeves, però igual de divertit i violent. Bob Odenkirk, el Saul de ‘Breaking Bad’, protagonitza aquest film ideal per a una tarda de crispetes.

2. ‘El senyor dels anells’


Peter Jackson, 2001-2003

Calma, no ens hem grillat ni he fet una regressió als primers 2000. Ja us hem dit que aquesta és una cartellera setmanal curiosa, perquè a més d’estrena és plena de reposicions, com la de la trilogia d”El senyor dels anells’. Les adaptacions de les novel·les de Tolkien, que va dur a terme Peter Jackson, tornen als cinemes i ho fan en 4K. Una bona oportunitat de tornar a gaudir de més de nou hores de fantasia i aventures… o de portar els fills a conèixer la trilogia de la nostra adolescència.

3. ‘Charulata, la esposa solitaria’


Satyajit Ray, 1964

La Charulata és una dona de l’alta societat bengalí que té aptituds literàries. El seu marit, que pateix perquè no s’avorreixi, demana al seu cosí que li faci classes d’escriptura, però tot es complicarà quan la Charulata comenci a sentir que s’està enamorant del seu professor. El 1964, Satyajit Ray va guanyar l’Os de Plata al millor director per aquest clàssic que ara es reposa als cinemes, i que ens permet recuperar un dels títols d’un cineasta indi que, tal com deia Akira Kurosawa, no haver-ne vist res era com no haver vist el sol o les estrelles.

I si amb totes aquestes propostes no en teniu prou, recordeu que des d’ahir i fins al 2 de maig teniu el festival de cinema d’autor a les sales de Barcelona i a Filmin, el D’A!