Da Souza 2021

L”Àrtic’ presenta en primícia el videoclip de ‘Marina’, un dels quatre temes que formen part del proper EP del quintet mallorquí Da Souza, un 7″ titulat ‘Boleros’, i que edita divendres 30 d’abril el segell barceloní Bankrobber.

Després de l’acollida excel·lent de ‘Salsa agredolça’, als components del grup els havien quedat algunes coses importants a explicar. Temes que recullen en aquest ‘Boleros’, un EP que es podria considerar l’epíleg d’aquell disc. Inclou quatre noves cançons enregistrades en quatre contextos ben diferents, amb els membres del grup alternant-se a la veu principal i amb aliats diversos a la producció.

Obre el disc ‘Pep’, amb veu de Lluís Cabot, una fantasia pop marcada per la imatge inicial d’un llaüt a la població interior de Montuïri. Està produïda amb la complicitat de Pau Riutort (El Guincho, Beach Beach i
Extraperlo
). La segona cançó, ‘Branca de romaní’, ha comptat amb la producció de Jaume Manresa (Antònia Font), i dibuixa un diàleg entre dues generacions, amb Àngel Garau a la veu principal conversant amb el seu avi.

‘Marina’, tema que estrenem, parla de la por del pas del temps i de la fossilització de tot allò que ara és dúctil. Canta Xavier Hernández i el toc final a la producció l’aporta Jordi Matas (El Petit de Cal Eril, Ferran Palau).

Per concloure l’EP, ‘La faula del falcó II’, la continuació de la peça homònima que apareixia al disc ‘Salsa agredolça’, que compta aquí amb l’aparició del músic Tomeu Penya.