Potser és casualitat o potser el moment social i polític que estem vivint ha influït en què la cartellera teatral s’ompli de textos de Lorca.

I el Teatre Romea no és una excepció, amb la programació de ‘Federico García’, un espectacle de Pep Tosar que torna a la cartellera barcelonina quatre anys després (es va estrenar al festival Grec del 2015). Es tracta d’un muntatge que combina poesia, prosa, música, ball i imatges documentals per explicar-nos les diferents etapes de la vida del poeta. Són diferents escenes ordenades cronològicament que passen per la infància, l’època universitària, el seu pas per Madrid o els viatges a Nova York i Cuba.

Un espectacle, doncs, que vol homenatjar Lorca i que permet recordar tota la trajectòria vital i artística del poeta. La d’ell, sí, però a la vegada la de molts altres que de forma anònima també van viure la guerra i la repressió.

El muntatge està protagonitzat pel mateix Pep Tosar, que s’acompanya damunt l’escenari de Mariola Membrives, Rycardo Moreno, Marc López, José Maldonado, Pol Jiménez i David Domínguez.