La colla castellera Esquerdats

és una nova entitat de l’Esquerra de l’Eixample. Agrupa una cinquantena de veïns —tot i que encara no ha fet el primer any— i volen seguir creixent. Van començar assajant en un parc, però ja fa uns mesos que l’Escola Auró els acull i els deixa el gimnàs. Això ha significat un primer pas cap a la consolidació de la colla.

Assagen cada dimecres, a les set de la tarda. De moment, fan pilars. Són una cinquantena de persones però en calen més per ampliar la pinya. “És veritat que, aquest últim mes, hem notat una tendència amb la qual, cada cop, més gent del barri està interessada en el projecte”, explica Albert Tous, el cap de colla.

La importància de fer xarxa

Tots els membres treballen de valent. Sara Martínez procedeix d’una colla universitària i ha assumit la responsabilitat de formar els més petits. N’està contenta, diu, perquè “gaudim molt, som molt poquets, però intentem fer-ho tan bé com podem”.

Les germanes Pla en són un puntal: les bessones Arlet i Bruna fan d’enxaneta i acotxadora, però també hi ha l’Èlia, que és una mica més gran. Elles van arrossegar el pare, que forma part de la pinya i valora la cohesió de la colla. “Que a les escoles puguin venir colles, com la castellera, fa que hi hagi una xarxa, a part del dia a dia, que ja està bé que parlin amb gent que no és de l’escola”, diu el pare.

Santa Eulàlia, en el punt de mira

La colla té un gran repte: ser a plaça per la diada de Santa Eulàlia. Hi volen portar un o dos pilars de quatre per presentar-se davant la resta de colles de la ciutat. L’altre desafiament és arribar a la setantena de membres aquest estiu i començar a pensar a aixecar castells.

Tothom que estigui interessat a formar part d’Esquerdats pot anar cada dimecres a l’Escola Auró (Mallorca, 106) o contactar per xarxes socials —principalment Telegram i Twitter— amb @Esquerdats.