Juan Carlos Martel ha presentat aquest dimecres el seu projecte pel “nou” Teatre Lliure, que començarà a dirigir l’1 de febrer. Martel ha desgranat un projecte de “refundació” per fer del teatre “una casa de la cultura oberta a tothom, on no només es facin arts escèniques i la gent de Barcelona pugui venir quan vulgui”.

Menys espectacles i més paritat

Juan Carlos Martel ha anunciat una reducció del nombre d’espectacles per temporada per tal de cuidar més les produccions, paritat en les propostes artístiques per incorporar més dones als projectes del Lliure i suport anual a artistes novells, a més d’un programa de residències artístiques. Martel es compromet a no repetir propostes d’un mateix creador. Finalment el nou director del Lliure ha proposat la creació de “comitès de programació”, un espai de col·laboradors externs en diverses àrees per programar més enllà del seu criteri i oferir una visió més “àmplia” i diversa de la societat. Juan Carlos Martel ha dit que té ganes de “tancar el capítol” de la polèmica sortida del seu predecessor, Lluís Pasqual, però ha dit que no es canviarà de llibre, perquè la història del Lliure és ben llarga i farcida d’encerts.

Lluís Pasqual va dimitir el setembre passat

L’exdirector del Teatre Lliure Lluís Pasqual va anunciar que deixava el càrrec el setembre del 2018. La dimissió del dramaturg va arribar després que diversos actors i actrius l’acusessin de tracte vexatori i abús de poder cap als treballadors. Pasqual ha estat contractat per ser el director del nou teatre d’Antonio Banderas, el Soho CaixaBank, a la ciutat de Màlaga.