La Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau inicia una campanya per donar a conèixer el carnet Amic Veí, que dona facilitats als veïns del Recinte Modernista per visitar-lo. El carnet es va crear el 2014 —quan es va reformar el recinte i se li va donar un ús cultural— i ja l’utilitzen 900 persones. Ara, es vol que arribi a més gent. La iniciativa serveix també per recordar que tots els barcelonins disposen d’un 30% de descompte en l’entrada general i que hi ha jornades de portes obertes en dates assenyalades.

Campanya per potenciar el carnet Amic Veí

El carnet permet als veïns dels barris propers al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau entrar-hi gratuïtament. Va entrar en funcionament l’any 2014, quan l’antic Hospital de Sant Pau va passar a tenir un ús cultural i calia controlar-ne l’accés. Des d’aquell moment, els responsables del recinte van voler que els veïns de l’entorn tinguessin una sèrie d’avantatges. Per cinc euros en concepte de gestió, disposen d’un accés gratuït i il·limitat a l’entrada lliure, un 30 % de descompte a entrades d’altres tipus de visites, per exemple, la visita guiada, i un 20 % de descompte en altres activitats culturals que organitzen al recinte com el cicle de concerts d’estiu.

Entrada gratuïta en dades assenyalades

La mesura afavoreix els residents dels barris del Camp de l’Arpa, la Sagrada Família, el Guinardó i el Baix Guinardó. Representants veïnals de la zona veuen amb bons ulls que es potenciï el carnet ja que, expliquen, hi ha molts veïns, sobretot gent gran, que pregunten i voldrien disposar del carnet. La campanya també serveix per recordar altres particularitats relacionades amb l’accés al Recinte Modernista, com, per exemple, que la resta de barcelonins tenen un 30 % de descompte en l’entrada general i que l’espai està obert a tothom en dates assenyalades com el primer diumenge de cada mes, Sant Jordi o la Mercè.